„Мисля, че всички фенове на Севиля изпитват специални чувства към този турнир. Самият ден беше специален и много вълнуващ”, заяви старши треньорът на испанския Севиля Унай Емери след класирането за финала в Лига Европа.

Отборът на Севиля се справи с Шахтьор Донецк на полуфиналите и ще играе срещу Ливърпул в спор за трофея.

„Работим усилено и трябва да продължаваме да го правим именно по този начин, но не забравяйте, че и ние сме хора, а не скали. Когато постигнеш нещо, за което си се трудил много, трябва да празнуваш. Сега е време за почивка, защото скоро отиваме с нашите фенове в Швейцария за нов финал в Лига Европа”, коментира още Емери и добави:

„Нямаме търпение да срещнем Ливърпул. Те искат да спечелят турнира поради много причини - трофея, историята, Шампионската лига. Именно заради това смятам, че финалът ще бъде много интересен и равностоен. Все още не сме анализирали всички детайли и мога да кажа само едно - определено не се мислим за фаворити преди двубоя срещу Ливърпул.”


Наставникът на Шахтьор Мирча Луческо пък заяви след реванша от полуфиналите:

„Искахме повече от втория мач и може би заслужавахме повече, но за съжаление не го постигнахме. Вече поздравих момчетата за тяхната игра не само в този мач, а в целия турнир Лига Европа през сезона. Днес може би играхме под известно напрежение и допуснахме грешки, които отборът на Севиля наказа. Те направиха това и в Украйна, а днес просто довършиха работата си.” /БТА