Макаби Тел Авив и Зенит Санкт Петербург определено сътвориха мача на вечерта в Лига Европа, след който обаче щастливи останаха само привържениците на руския гранд. Зенит сътвори умопомрачителен обрат, след като победи с 4:3, въпреки че до 77-ата минута губеше с 0:3! Само за 15 игрови минути обаче руснаците реализираха четири попадения, с които достигнаха до шокиращата развръзка.

В другия двубой в група D пък аутсайдерът Дъндолк отново демонстрира, че се е развил изключително много в последните години и постигна равенство 1:1 като гост на АЗ Алкмаар.

В Тел Авив всичко започна прекрасно за домакините, които откриха резултата в 26-ата минута след точен изстрел от далечно разстояние на Харис Медунянин. Авансът на домакините бе удвоен в началото на втората част след гол с глава на Видар Орн Кяртансон.

Макаби успя да поведе и с 3:0 в 70-ата минута чрез втория гол на Медунянин, който реализира от пряк свободен удар.

Изглеждаше, че до края двубоят единствено ще се доиграва, но гостите бяха на друго мнение. Александър Кокорин вкара първия гол в 77-ата минута, а 4 по-късно допълнителен стимул на гостите даде изгонването за втори жълт картон на Елазар Даса.

В 84-ата минута Роберт Мак се възползва от пас на Джулиано и намали на един гол пасива на своя тим, а само 2 минути по-късно самият Джулиано реализира като този път ролите бяха разменени и асистент бе Мак.

Зенит се втурна в опит да стигне до неочакваната предвид случилото се победа и това се случи в добавеното време. В герой се превърна Лука Джорджевич, който от близко разстояние изпрати топката с глава в левия ъгъл за крайното 3:4.

В същото време в Алкмаар също бе интересно. Домакините имаха териториално преимущество, а още във 2-ата минута Алиреза Яханбакш можеше да вкара, но изстрелът му срещна гредата. В края на първата част пък попадение на Фред Фрайдей не бе зачетено заради спорна засада.

Логичното се случи в 61-ата минута, в която Стен Вуйтенс реализира с  глава от трудна ситуация и даде аванс на домакините.

Тяхната задача на пръв поглед бе улеснена допълнително в 61-ата минута, в която Стивън О’Донъл получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

АЗ продължи да бъде по-добрият отбор, но гостите контраатакуваха опасно и в крайна сметка в 89-ата минута стигнаха до изравняването. Дарил Хоргън центрира към Киърън Килдъф, който с мощен изстрел с глава оформи крайното 1:1.

Така след първите двубои Зенит оглави класирането с 3 точки, пред АЗ и Дъндолк с по 1 и Макаби без точков актив.