Един от фаворитите за титлата в Бундеслигата Хамбургер се издъни в домакинството си на Галатасарай в първи мач от 1/8-финалите за Купата на УЕФА.

На своя „HSH-Nordbank-Arena” Хамбургер стигна само до 1:1, въпреки че игра с човек повече близо 40 минути.

Първата част на двубоя премина с леко предимство за гостите, които без проблеми се справяха с балонните центрирания на немците и от своя страна организираха няколко опасни контраатаки.

При една от тях, в 32-рата минута „сараите” излязоха напред в резултата. Линкълн спечели единоборство с Алекс Силва на 20 метра пред вратата на Рост. Бразилецът перфектно намери Айхан Акман, който с незабавен удар вкара за 1:0.

Хамбургер успя бързо да се върне в мача, след като още в 49-тата минута Марсел Янсен изравни резултата. Гереро центрира отляво към Петрич, който свали с глава за Янсен и немският национал с удар от 5 метра не остави шансове на Морган Де Санктис.

Само 4 минути по-късно Емре Ашик с груб фаул спря нахлуващия в предни позиции Младен Петрич. Съдията в този мач Касай без да се замисли показа червен картон на турчина, който остави своя отбор с човек по-малко.

Въпреки численото си преимущество обаче, до края на мача домакините така и не успяха да стигнат до нов гол, което ги поставя в неизгодна позиция преди реванша в Истанбул след седмица.