Кай Хаверц беше човекът на фокус в състава на Байер Леверкузен след победата над Лудогорец с 3:2 в първия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Той вкара две от попаденията за "аспирините", като отдаде победата на отборната игра.  

"Видяхме, че Лудогорец има добри фенове, атмосферата беше страхотна и това помогна да стане страхотен мач. Ние обаче показахме морал и сме с голямо самочувствие след тази победа. Играхме като отбор, борихме се здраво, нещо което не направихме в Бунделигата. Показахме, че можем да обръщаме двубои от 0:2 до 3:2 и имаме достатъчно високо качество", заяви Хаверц. 

Байер Леверкузен започна ужасяващо сезона в Германия и записа три поражения в първите три кръга. А на "Лудогорец Арена" изоставаше с 0:2 до 25-та минута и Хаверц призна, че това е оставило непроятно усещане сред съотборниците му. 

"Действително ни беше неприятно след трите загуби в Бундеслигата и след 0:2 след 25 минути, но в крайна сметка играхме като отбор и успяхме да обърнем резултата и да се поздравим с победата", заяви героят за Леверкузен.