На разнопосочни полюси е настроението в германските тимове Леверкузен и Шалке 04 след реваншите от 1/16-финалите в турнира Лига Европа. 

"Аспирините" победиха Спортинг Лисабон за втори път, този път с 3:1 и продължава напред в турнира с общ резултат 4:1.

Германците откриха резултата с попадение на Белараби в 30-ата минута, който от малък ъгъл не остави шансове на вратаря на гостите, а асистенцията дойде от Чичарито. 

Спортинг се върна в мача с гол на Марио в 38-ата минута. С феноменален удар в 65-ата минута отново Белараби даде аванс на домакините, а в 87-ата минута Чалханоглу фиксира крайното 3:1.

Шалке записа конфузно домакинско поражение с 0:3 от Шахтьор и с този общ резултат отпадна от надпреварата. Тимът от Украйна излезе напред в резултата още в 27-ата минута на срещата. Марлос се разписа с пета, но при атаката остана впечатление за засада на играч на Шахтьор, но това остана незабелязано от съдийската бригада.

Ферейра в 63-ата минута удвои резултата, а Ковленко оформи крайния резултат в 77-ата минута на срещата.

Домакините могат да съжаляват за отпадането си, тъй като в началните минути упражниха сериозен натиск пред вратата на гостите, но гол така и не съумяха да реализират, като и гредата помогна на Шахтьор в 3-ата минута на срещата.  Бившият играч на Лудогорец - Кайсара започна като титуляр срещата и остана на терена до края на мача в състава на Шалке.   


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS