ЦСКА Москва приключи груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА с успех. „Армейците” победиха с 4:3 като гост Нанси, като това бе последния мач на Валери Газаев начело на клуба.

Отборът, въпреки че вече си бе осигурил участие за 1/16-финалите на надпреварата, показа, че отново има желание да се бори за титлата в тази надпревара, а в герой за руснаците отново се превърна Вагнер Лав, който вкара три от попаденията в мрежата на съперника.

Мачът започна добре за Нанси, които откриха резултата още 5-та минута чрез Зерка. Изравнителният гол за ЦСКА дойде в 23-та минута, след удар отдалеч на Вагнер Лав. Преди почивката гостите вкараха още едно попадение в 34-та минута – след пас на Жирков, Рамон реализира на празна врата за 2:1.

Бразилецът Вагнер Лав продължи с отличните си отигравания, за да вкара второ си попадение в мача в 61-та минута. Последва отпускане в редиците на ЦСКА, които вече се виждаха победители, не така смятаха футболистите на Нанси, които не само, че намалиха резултат, но и стигнаха до равенство – 3:3 след попадения на Фере (71”) и Кармелинг (80’).

Последната дума обаче бе на бразилската звезда в отбора на ЦСКА – Вагнер Лав, който сложи точка на спора в 88-та минута след дежурната си „самба” на линията на наказателното поле и мощен удар в мрежата на Нанси. Така ЦСКА спечели пълен актив от 12 точки от 4 мача и приключва годината с победа.

В другия мач от Група Н Лех Познан и Депортиво Ла Коруня не успяха да се победят и завършиха 1:1. И двата гола паднаха преди почивката. В 3-та минута Колото откри за испанския тим, а в 41-та Лех Познан запази шансовете си за следващия етап от надпреварата. В последния кръг Депортиво домакинства на Нанси, а Фейнорд на Лех Познан.

Класиране в Група Н:

1. ЦСКА Москва 4 мача, 12 точки

2. Нанси 3, 4

3. Депортиво 3, 4

4. Лех 3, 2

5. Фейенорд 3, 0