Фиорентина разби гостуващия Елфсборг с 6:1 и оглави класирането в група С на турнира за Купата на УЕФА. „Виолетовите” не оставиха никакви шансове на своя противник и с два бързи гола в 4-ата и 5-ата минути решиха всичко в мача. Автори на попаденията станаха Мартин Йоргенсен и опитният Виери.

Стефан Ишизаки върна надеждите на Елфсборг с попадение минути преди края на първата част, но през второто полувреме домакините показаха отлична игра и логично стигнаха до категоричния успех.

След час игра Марко Донадел реализира най-красивия гол в мача след удар от дистанция, за да даде солидна преднина на домакините. Минути по-късно Пер Колдруп също записа името сред голмайсторите. До края остана време Йоргенсен да запише втория си гол в мача, а Ди Кармине оформи крайния резултат.

В другия двубой от същата група, испанския Виляреал постигна важен успех като гост с 2:1 над аутсайдера Млада Болеслав. Турският нападател Нихат Каведжъ откри за Виляреал в 33-ата минута, оползотворявайки пас на Мариас Фернандес. Последваха няколко поредни пропуска за гостите, преди Санти Казорла да реши всичко в мача с гол преди почивката.

През второто полувреме домакините от Млада стигнаха до попадение, с което обаче успяха единствено да намалят резултата, но не и да предотвратят загубата.

Класиране в група C

1. Фиорентина - 4 точки

2. Виляреал - 4

3. АЕК - 1

4. Елфсборг - 1

5. Млада Болеслав - 0