Фенербахче взе скромен аванс над Брага в първа среща от 1/8-финалите в турнира Лига Европа. Турският гранд спечели с 1:0 у дома с попадение на Мехмед Топал в 82-ата минута на срещата.

През първата част двата състава предложиха открит футбол, но попадение не падна. Още в 10-ата минута на срещата неприятна новина получи треньорът на Брага, след като централният защитник Рикардо Перейра трябваше да напусне терена и беше заменен от Боли. 

Това не се отрази на играта на португалците и те съумяха да се приберат на почивка при нулево равенство. Най-чистото положение пред домакините се отвори пред Робин ван Перси в 39-ата минута, но той не съумя на предолее съпротивата на вратаря Матеус.

В 54-ата минута попадение на Робин ван Перси за домакините беше отменен поради засада. Пет минути по-късно опасен удар на Волкан Шен от далечно разстояние мина встрани от вратата на гостите от Брага. С нов пропуск се отчете и Робин ван Перси.

Все пак надмощието на домакините даде резултата, след като в 82-ата минута на двубоя Мехмед Топал се отскубна от отбраната на гостите и със самостоятелен пробив откри резултата - 1:0.

Така в крайна сметка "фенерите" спечелиха битката, а крайният победител ще се реши в реванша на 17 март. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS