След победата на ЦСКА над Спортист Своге, „червените” имат още един повод за почерпка. Съперникът на тима в Лига Европа – Динамо Москва се издъни като домакин в руското първенство. Осен че записаха поражение с 0:3 от лидера Рубин Казан, „синьо-белите” завършиха срещата и с човек по-малко.

Само след няколко дни момчетата на Любослав Пенев ще гостуват в Москва на Динамо, който получи и два гола от дузпа, заради невъздържаното действие на защитата в собственото си наказателно поле.

Българският нападател Цветан Генков отново не попадна в групата за срещата от 19-я кръг на местното първенство.

В 27-та минута Гьокдениз Карадениз си изработи дузпа, след като главният рефер реши, че Денис Колодин го е фаулирал в наказателното поле. Малко след това, точен за 1:0 бе Алехандро Домингес.

В 68-та минута Динамо Москва остана с човек по-малко, след като Люк Уилкшир получи червен картон. Малко след това, гостите се възползваха от това положение на своя противник. В 79-та минута отново Денис Колодин спря с ръка Домингес. Нападателят само това и чакаше, а арбитърът бе безмилостен и отново показа бялата точка. Потърпевшият изпълни наказателния удар точно за 2:0.

Крахът на столичния отбор дойде в самия край на двубоя. Колодин и Кирил Комбаров допуснаха грешка, а Александър Рязанцев отбеляза за крайното 3:0.

След загубата Динамо Москва се намира на пета позиция в класирането с 30 точки, а Рубин води в подреждането с 10 точки повече от столичния отбор.