Нападателят на Калмар Даниел Мендеш е впечатлен от качествата на играчите на Левски Гара Дембеле и Жоазиньо. „Сините” отстраниха шведския отбор от третия квалификационен кръг на Лига Европа след успех с 5:2 на реванша на „Герена" снощи и 1:1 в първия мач. Дембеле вкара две попадения, а Жоазиньо изработи други две за успеха на софиянци.

„Левски е много, много силен отбор. Те имат няколко наистина добри играчи, особено централния нападател (Дембеле) и Жоазиньо, който притежава изключителна техника", коментира Мендеш след двубоя.

„Ние сме млад и относително неопитен отбор, така че тези мачове в Европа са много полезни на нашето развитие. Левски игра добре, но и ние също имахме своите възможности, но за съжаление не се възползвахме от тях. Сега трябва да направим всичко възможно да печелим в първенството, за да си осигурим място в европейските турнири и през следващия сезон", каза още Мендеш.

Централният защитник Стефан Ларсон също съжаляваше за пропуснатите шансове.

„Левски ни притисна в първите минути, атакуваше масирано и ние не успяхме да издържим. Получихме бърз гол, но дори при 0:1 не мисля, че играехме слабо. Създадохме положения и в края ни трябваше само един гол, за да обърнем мача, но вместо това допуснахме два в нашата врата и всичко свърши", коментира Ларсон.