Вчера във футболна Европа се случиха две неща.Порто спечели Лига Европа, а Лил на практика си осигури титлата във Франция. Интересното е, че и двата отбора гостуваха в България съвсем наскоро.

Левски не успя да победи Лил заради нелеп автогол и отнесе много критики. Французите бяха определени като скромен отбор, който едва ли не задължително трябва да бъде преодолян. Сините изпаднаха в криза и изтърваха титлата.

ЦСКА загуби в София от Порто с гол от засада. Португалците бяха определени едва ли не за бивш гранд, не успял дори да се класира за Шампионската лига, а намиращите се в криза червени не бяха похвалени за представянето си. Всъщност и миналия сезон равенството с Фулъм бе прието по-скоро за провал, а англичаните след това стигнаха до финала в Лига Европа.

Май нещо ни куца в критериите. Често основателно критикуваме нашите грандове, но очевидно сме пропуснали да ги поощрим, когато са заслужавали. Така че, занапред да бъдем по-снизходителни към българските отбори и да се радваме на всяка точка в Европа.