Белгийският Брюж успя да сътвори уникален обрат при гостуването си на Марибор в мач от груповата фаза на Лига Европа. Гостите взеха трите точки с 4:3, след като само петнадесет минути преди края губеха с 0:3.

Домакините започнаха вихрено срещата и логично още в 11-ата минута успяха да излязат напред в резултата, като точен за Марибор бе Волаш. Въпреки усилията и на двата тима, нови голове до почивката не паднаха.

Само шест минути след подновяването на играта през второто полувреме, гостите от Брюж имаха нещастието да си отбележат нелеп автогол, като Донк заби топката в собствената си мрежа. Окрилени от второто си попадение, футболистите на Марибор стигнаха и до трети в 68-ата минута, в негов автор се превърна отново Волаш.

Успокоени от комфортната си преднина, домакините изцяло отстъпиха инициативата, което в крайна сметка им изигра лоша шега. Само в рамките на осем минути, футболистите на Брюж реализираха цели три гола, с което доведоха нещата до 3:3, а в продължението на срещата, Донк се реабилитира за автогола си и донесе победата за своя тим с 4:3. Другите три гола бяха дело на Дирар, който се разписа на два пъти и Акпала.

В другия мач от групата, миналогодишният финалист в надпреварата – Спортинг Брага се наложи минимално с 1:0 над английския Бирмингам. Голът за Брага бе дело на Уго Виана в началото на втората част.

Кръг преди края на борбата в груповата фаза, Брюж оглавява класирането с актив от 10 точки, колкото има и втория Брага. Третата позиция е за Бирмингам, който има три точки по-малко, а Марибор остава на дъното с една единствена точка.