Бордо се наложи с 2:1 над унгарския Видеотон в мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Точни за успеха на  “жирондинците” на старта им във втория най-престижен европейски клубен турнир бяха Юнус Санкар в 18-ата и 34-ата минута, Марко Шчепович се разписа за 1:1 в 24-ата минута на срещата.

Домакините поведоха още в 18-ата минута на двубоя. Юнус Санкар успя да достигне до брилянтно центрира в наказателното поле, а след това с перфектен удар с глава, изпрати топката неспасяемо в левия ъгъл на вратаря Адам Ковашич.

Само 6 минути по-късно обаче Марк Шчепович върна надеждите на Видеотон, пронизвайки вратата на Беноа Костил отблизо в долния десен ъгъл.

В 28-ата Гаетан Лаборде опита да върне преднината за “жирондинците” с хубав удар, който обаче мина встрани от дясната греда. Все пак само няколко минути по-късно непрестанните атаки на домакините дадоха резултат и отново Юнус Санкар оформи за крайното 2:1.

В самия старт на втората част Франсо Камано бе останал непокрит на обещава позиция. Футболистът на Бордо шутира от ръба на пеналтерията, но на косъм от дясната греда.

В 89-ата минута Александър Менди пропусна и последния шанс за домакините, който да им осигури по-голямо спокойствие при гостуването в реванша. Той успя да засече с глава центрирана топка от статично положение в наказателното поле на Видеотон, но ударът мина над напречната греда.