Атлетик Билбао се наложи над украинския Зоря Луганск с 2:0 в последния мач от груповата фаза на Лига Европа. Този резултат бе напълно достатъчен за баските, за да изпреварят абсолютния новак в евротурнирите Йостерсунд и да се наредят на първата позиция в групата. Ариц Адурис откри резултата в 70-ата, а Раул Гарсия удвои в 86-ата минута на срещата. 

Баските доминираха в срещата от самото начало. В 29-ата минута Иняки Уилямс мушна топката във вратата домакините, но голът му бе отменен заради засада.

Шест минути по-късно Раул Гарсия достигна до прецизно центриране на ръба на пеналтерията и шутира към вратата. Топката обаче премина над напречната греда.

В 54-ата домакинската защита изпусна Ариц Адурис, който не се нуждаеше от повторна покана, за да отправи удар. Опит му към десния ъгъл обаче бе париран от Андрий Лунин.

В 66-ата минута Раул Гарсия се извиси най-високо, за да засече центриране от ъглов удар, но обещаващият му опит се отби от напречната греда.

Все пак множеството атаки и натискът на баските даде резултат в 70-ата минута. Маркел Сусаета прати топка от пряк свободен удар право на главата на Ариц Адурис, чийто зашеметяващ удар с глава от точката на дузпата попадна право в горния ляв ъгъл за 1:0.

В 77-ата отново Андрий Лунин се прояви с добър рефлекс, отразявайки удар с глава, отправен отново от Адурис.

Второто попадение за баските бе реализирано в 86-ата минута. Маркел Сусаета хвърли центрира от пряк свободен удар в наказателното поле. Там Раул Гарся успя да овладее и заби топката в долния ляв ъгъл, оформяйки за крайното 2:0.

В другия мач от група "J" абсолютният дебютант в евротурнирите Йостерсунд завърши с равенство похода си в Лига Европа, след като направи 1:1 с Херта Берлин.

В 18-ата минута домакините бяха много близо до първо попадение в мача, след като Палко Дардай връхлетя върху отбита топка от корнера и стреля от границата на наказателното поле. Брилянтният му опит разтресе напречната греда.

В 31-ата Сотирис Папаянопулос нанесе топовен удар от границата на наказателното поле, но Джонатан Клинсман все пак се справи добре.

Четири минути по-късно Генки Харагуши пропусна страхотна възможност от малкото наказателно поле. Той шутира в левия ъгъл, но Али Кейта реагира с изящно спасяване, за да предотврати гола.

Първото попадение в срещата падна в 59-ата минута. Сотирис Папаянопулос успя да се освободи добре в наказателното поле и да си намери пространство да стреля. След това прати топката към вратата, а ударът му порази левия ъгъл.

Едва две минути бяха нужни на домакините да изравнят резултата. Петер Пекарик получи хубав пас от Максимилиан Мителщад и нанесе бърз удар по трева, който попадна в средата на мрежата.

В 87-ата минута Бруа Нури изпусна да донесе победата за шведите, след като от дузпа прати топката право в ръцете на вратаря на “Старата дама”. А стражът на германския тим не бе случаен. Става въпрос за сина на легендарния Юрген Клинсман - Йонатан Клинсман. В действителност 20-годишният футболист направи впечатляващо спасяване, след като разчете добре ситуацията и се хвърли самоотвержено, опазвайки мрежата си чиста.

Така Билбао изпревари Йостерсунд в група “J” на Лига Европа. Въпреки равния брой точки (11) баските имат предимство в преките двубои и се нареждат на първата позиция в класирането. Зоря Луганск остава на третата позиция с 6, а Херта Берлин е последен с 5.