Реал Мадрид допусна втора поредна грешна стъпка в рамките само на няколко дни, след като завърши при нулево равенство с отбора на Атлетик Билбао в мача от 14-ия кръг на испанската Ла Лига. Шампионите пропуснаха редица възможности и така не успяха да реализират попадение в двубоя.

Капитанът на "белите" Серхио Рамос пък остави тима си с 10 на терена в самия край на срещата. Защитникът на мадридчани получи втори жълт и съответно червен картон, който е под номер 24 в кариерата му с бялата фланелка. Рамос вече е футболистът с най-много червени картони в историята на Ла Лига.

Това е второ поредно равенство за тима на Зинедин Зидан, който преди няколко дни завърши при резултат 2:2 с третодивизонния Фуенлабрада в мача за Купата на Краля. По този начин Реал не успя да се възползва от подаръка, който получи от каталунския си съперник на върха в класирането - Барселона. По-рано днес възпитаниците на Ернесто Валверде също допуснаха 2:2 със Селта Виго на "Камп Ноу" и оставиха мъничка надежда на вечния съперник поне малко да скъси дистанцията от 8 точки, но това така и не се случи.

Първото полувреме очаквано мина под диктатурата на “Кралския клуб”. Още в 8-ата минута Карим Бензема пропиля огромна възможност да открие резултата. Озовал се на добра позиция в наказателното поле, той отправи удар и преодоля вратаря, но топката срещна лявата греда.

В 31-ата Тони Кроос опита да изненада стражът на домакините Кепа Арисабалага, но топката мина малко встрани от лявата греда.

Шест минути по-късно звездата на “белите” Кристиано Роналдо пропусна чудесен шанс. Португалецът бе добре намерен в наказателното поле, но опитът му прелетя на косъм встрани от дясната греда.

В добавеното време на редовните 45 минути Рафаел Варан отправи удар с глава, но един от защитниците на Билбао блесна със страхотна намеса от голлинията.

Опитите на “белите” продължиха да се множат и през второто полувреме. В 54-ата минута Карим Бензема пробва късмета си границата на наказателното поле, но не успя да прокара топката през играчите, застанали между него и вратата.

В 56-ата обаче се наложи намесата на стража на “белите” Кейлор Навас, който предотврати създалата се опасност пред вратата му след удар на Маркел Сусаета.

Последните 20-ина минути бяха инфарктни за вратаря на Билбао, чийто рефлекси се наложи непрекъснато да са нащрек.

Кристиано Роналдо изглеждаше най-близо до това да вкара гол в 72-та минута. Иско потърси Кристиано на границата на наказателното поле, португалецът овладя на гърди и шутира бомбено от въздуха, но топката се отклони от външната страна на близкия стълб. 

Марсело отправи далечен удар в 81-та минута от границата на наказателното поле, но не успя да намери целта. 

Не стигаха безбройните пропуски, а в 87-ата минута “Кралския клуб” остана и с 10 човека на терена. Капитанът на “белите” Серхио Рамос бе изгонен с втори жълт картон след съприкосновение с Ариц Адурис. 

След като двата тима си поделиха по точка, Реал се изкачи на четвърото място в класирането, след като се изравни с петия Севиля по точки - 28. Билбао пък е на 15-ото място с 14 пункта.