Бешикташ разгроми с 4:1 като гост новака Карабюкспор в среща от третия кръг на турския шампионат.

Само преди три дни - в четвъртък, тимът на Бернд Шустер отново вкара четири гола, разбивайки с 4:0 финландския ХИК в Хелзинки в среща реванш от плейофите на Лига Европа.

Припомняме, че грандът от Истанбул започва участието си в груповата фаза на втория по сила евротурнир с домакински мач срещу ЦСКА на 16 септември на 32-хилядния стадион Инюню.

Гостуването на Бешикташ в Карабюк не започна по най-добрия начин, тъй като домакините вкараха попадение още във втората минута, като точен бе Емануел Еменике.

Черно-белите орли обаче не се стъписаха и бързо взеха мача в свои ръце, като обърнаха резултата с два гола на бразилския нападател Мерт Нобре в 10-ата и 25-ата минута.

Резултатът се запази 2:1 в полза на гостите до средата на второто полувреме, когато се разиграха и суперзвездите на Бешикташ. Дошлият през лятото от Реал Мадрид Гути се разписа от дузпа в 75-ата, а взетият от Интер португалски национал Рикардо Куарешма оформи крайното 4:1 в 84-ата минута.

С този успех тимът на Шустер се изкачи на пето място в турското първенство с шест точки от три мача. Лидер е Бурсаспор на Димитър Иванков с девет точки, Карабюкспор пък е 12-и с три точки.


Съставът на Бешикташ: Гьонен, Тораман, Юзюлмез, Запоточни, Ернст, Гути, Куарешма (84’-Нихат), Даг, Родриго Табата (79’Холошко), Юсал, Мерт Норбре (81’-Бобо).