Истанбул Башакшехир намали шансовете на Хофенхайм за класиране напред в Лига Европа, след като измъкна инфарктно реми 1:1 в Турция.

Немският състав водеше до 94-та минута, когато домакините реализираха изравнителното попадение и до голяма степен направиха услуга на Лудогорец и Брага.

Хофе остана с 4 точки, а Башакшехир - с 2, доста зад лидера в група С - българския Лудогорец, който има 8, а Брага е със 7.

Малко не стигна на Лудогорец, ще трябва бой над Башакшехир

В следващия кръг Хофе гостува на Брага, а Лудогорец приема Истанбул Башакшехир, на 23 ноември.

Интересното е, че в последните си 8 мача Хофенхайм е побеждавал единствено тима на Истанбул Башакшехир, веднъж.

Карим Фрай излезе сам срещу вратаря още в седмата минута, но пропусна най-добрата възможност за домакините, като Оливер Бауман внимаваше. Нико Шулц имаше най-чистия шанс за Хофенхайм през първото полувреме, но на почивката всичко бе равно - 0:0.

Флориан Грилич откри резултата в турския мегаполис, като се разписа в самото начало на второто полувреме. Сандро Вагнер излезе на отлична позиция за стрелба, но видя Грилич в пеналта и го намери добре, за да реализира той с лекота.

Един Виска в четвъртата минута от добавеното време хвърли в ужас Хофенхайм, след като изравни за Башакшехир с мощен удар от границата на пеналта за 1:1.