Малко не стигна на Лудогорец да си осигури класиране за 1/16-финалите на Лига Европа. Българският шампион допусна да бъде изравнен в 83-та минута при домакинството си на Спортинг Брага и в крайна сметка двубоят на „Лудогорец Арена“ от група „С“ на турнира завърши 1:1. Успех щеше да класира Лудогорец за следващата фаза на надпреварата. Разградчани поведоха в резултата с гол на Марселиньо в 68-та минута, но попадение на Франсерджио в 83-та оформи крайния резултат в срещата. 

Лудогорец диктуваше събитията на терена от самото начало на мача. Още в 4-та минута пред българския шампион се откри първата възможност в срещата.  Марселиньо пусна отличен пас към Върджил Мисиджан, който овладя топката и остана сам срещу Матеус, но вратарят успя да отрази удара му. 

Пет минути по-късно Лудогорец организира много добра контраатака, Вандерсон закъсня с извеждащото подаване към Лукоки, което позволи на Матеус да излезе и да улови топката. В 10-та минута след грешка в отбраната на Брага пред Вандерсон се откри пространство и той стреля, но от крака на играч на гостите топката излезе в корнер.  

Натанаел центрира в наказателното поле на Брага в 21-та минута, Жеферсон не успя да изчисти добре топката с глава, но Марселиньо не се възползва от открилата му се възможност и Матеус изби в корнер.  

Лудогорец организира много добра атака в 36-та минута, когато Вандерсон подаде към Марселиньо, който центрира в наказателното поле на Брага, а Върджил Мисиджан стреля, но доста неточно в аут.  

Върджил Мисиджан отправи много хубав удар с левия крак в 39-та минута, но Матеус успя да спаси.  

Футболистите на Брага не успяха да застрашат вратата на Хорхе Броун през първото полувреме. 

Началото на второто полувреме започна с грешка в разиграването на Лудогорец, след което Бруно Шадаш направи добър пробив и бе фаулиран от Козмин Моци на границата на наказателното поле на домакините. Минута по-късно Данило стреля от фаул, от границата на наказателното поле на Лудогорец, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Броун. 

Бруно Шадаш отправи опасен диагонален удар в 48-та минута, но Хорхе Броун внимаваше и спаси.

Натанаел отправи опасен удар от малък ъгъл в 64-та минута, но Матеус спаси.

Лудогорец поведе в резултата в 68-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Брага, Вандерсон стреля с глава, но Матеус успя да спаси, след което отбитата топка попадна в краката на Марселиньо, който отблизо не пропусна да вкара.  

Спортинг Брага пропусна да изравни резултата в 83-та минута, когато Рикардо Орта стреля, останаха съмнения, че топката се удари в ръката на играч на Лудогорец, а Хорхе Броун направи решаващо спасяване с една ръка.  

Само няколко секунди по-късно Брага изравни резултата. Паулиньо центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Франсерджио стреля с глава и вкара топката във вратата на Хорхе Броун.  

Рикардо Орта отправи далечен удар в 84-та минута, но Хорхе Броун внимаваше и спаси.

В другия мач от групата Истанбул Башакшехир завърши 1:1 при домакинството на Хофенхайм

Лудогорец посреща Истанбул Башакшехир на 23 ноември и при успех българският шампион ще се класира за 1/16-финалите на Лига Европа. 

Класиране в група „С“:

1.   Лудогорец 8 точки

2.   Спортинг Брага 7

3.   Хофенхайм 4

4.   Башакшехир 2

Лудогорец - Спортинг Брага 1:1

1:0 Марселиньо 68'

1:1 Франсерджио 83'

Лудогорец: 1. Хорхе Броун – 4. Сисиньо, 32. Игор Пластун, 32. Козмин Моци, 6. Натанаел – 12. Абел Анисе, 44. Яцек Горалски, 84. Марселиньо – 92. Джоди Лукоки, 93. Върджил Мисиджан, 88. Вандерсон

Спортинг Брага: 1. Матеус – 87. Марсело Гояно, 24. Рикардо Ферейра, 34. Раул Силва, 4. Жеферсон – 47. Рикардо Есгайо, 11. Данило, 35. Никола Вукчевич – 10. Бруно Шадаш, 20. Паулиньо, 99. Диего Соуса

Съдия: Владислав Безбородов (Русия)

Стадион: „Лудогорец Арена“