Шотландският Абърдийн бе на път да поднесе едн от най-големите изненади в 1/16 финалите на турнира за Купата на УЕФА. Възпитаницте на Джими Калдърууд стигнаха до равенство 2:2 с германския колос Байерн Мюнхен, въпреки че на два пъти успяваха да поведат в резултата.

Двубоят започна отлично за домакините, които успяха да поведат в резултата след 25 минути игра. Автор на попадението стана играещият под наем от тима на Мидълзбро Джош Уолкър.

Само четири минути по-късно баварците се върнаха в мача след гол на Мирослав Клозе, който изравни резултата след пас на Лука Тони. Въпреки попадението на гостите, тимът на Абърдийн продължи да напада и усилията им бяха възнаградени в 41-ата минута, когато Соне Алуко отново даде преднина на домакините.

През втората част възпитаниците на Отмар Хитцфелд стигнаха до изравняването, след като испанският рефер Едуардо Гонзалес отсъди спорна дузпа за игра с ръка на Алън Майбъри. Зад топката застана Хамит Алтинтоп, който не сгреши.

До края на мача футболистите на Байерн пропуснаха още няколко възможности, но до нов гол не се стигна. Реваншът е на 21 февруари на стадион „Алианц Арена” в Мюнхен.