Националът Живко Миланов бе с основна заслуга за вчерашното класиране на Васлуй, който стигна до финала в турнира за Купата на Румъния. Бившият защитник на Левски даде специално интервю за Гонг, в което призна, че не е очаквал толкова бързо да свикне с румънския футбол.

„Не очаквах толкова бърза адаптация. Футболът в Румъния е почти като българския. Разликата е, че тук се играе доста по-агресивно, което ми допада доста”, сподели Миланов пред Гонг.

„В последно време играя, като ляв бек, защото имаме доста контузени футболисти. Двамата ми съотборници, които са на този пост не могат да играят в момента. Това, че играя от ляво е добре, защото свиквам и за националния отбор”, продължи Миланов.

Защитникът отбеляза, че президентът на Васлуй е готов с щедри премии, ако „жълтите” спечелят Купата на Румъния. „Почти всички в отбора си имаме специални клаузи в договорите, които ще ни бъдат изплатени, ако вдигнем купата. Надявам се да успеем. Финалът ще се играе на 30 километра от нашия град, така че ще се чувстваме, като домакини”, завърши сърцатият защитник.