Без наказания заради натрупани жълти картони Живко Миланов Васлуй постигна важна победа с 3:2 като гост на Търгу Муреш и се включи сериозно в борбата за титлата в румънската Лига 1.

След мачовете от 29-ия кръг начело с 58 точки е ЧФР Клуж, пред Рапид Букурещ и Васлуй с по 55, Динамо Букурещ с 53 и Стяуа Букурещ с 50 точки и мач по-малко. Първият в Румъния влиза директно в групите на Шампионската лига, а втория играе квалификации за влизане в ШЛ.

Два гола за жълто-зелените от Васлуй вкара Уесли Лопес да Силва, който откри резултата в 11-ата минута и оформи крайното 3:2 в 75-ата. Едно попадение за гостите добави Майк Тамванджера.

Въпреки че водеше в доста дълъг период в класирането, Динамо Букурещ почти абдикира от шампионските мераци, след като завърши 2:2 на собствен терен със средняка Университатя Клуж.

Динамовци два пъти повеждаха в резултата, най-напред чрез молдовския национал Александру Куртеан в 26-ата минута, а след това се виждаха победители след гол на Козмин Матей пет минути преди края. Влад Морар направи 1:1 в 62-ата минута, а Козмин Кръстя изравни драматично в последната секунда.