Българският футболист Живко Миланов изигра пълни 90 минути за своя Том Томск при успеха с 2:1 над Спартак Москва в мач от 28-ия кръг на руската Премиер Лига. Така за втора поредна седмица столичният гранд търпи поражение от тим с българин в редицата, след като в предния кръг Ивелин Попов му наниза два гола.

Борещият се за своето оцеляване отбор на Том изигра мача много дисциплинирано и успя да нанесе своите удари в точните моменти. Спартак бе отборът, който в много по-дълги периоди държеше топката, но Миланов и неговите съотборници успяваха да намерят пролуките в отбраната на противника на контраатака.

В 53-ата минута клубът от Томск получи правото да изпълни наказателен удар, до който се стигна сред крайно неподходяща намеса на Салваторе Бокети. Кирил Панченко показа здрави нерви и реализира за 1:0.

Три минути по-късно обаче неговият белоруски съотборник Павел Нехайчик обаче си изкара директен червен картон и остави своя тим да се брани с 10 души.

Въпреки числения си превес Спартак получи втори гол в 61-ата минута. Панченко подаде много хубава топка към Потнягин, който разстреля вратаря Андрий Дикан.

Московчани намалиха резултата пет минути преди края, когато Юра Мовсисян бе точен след асистенция на Дмитрий Комбаров.

В самия край на мача и гостите останаха с човек по-малко, след като стражът Дикан получи червен картон.

С успеха Том изскочи на 12-ата позиция с 28 точки, колкото има и 13-ият Урал, но с мач по-малко. Лидерв класирането е Зенит Санкт Петербург с 59 точки.