Българските защитници Петър Занев и Валентин Илиев играха цял мач за Волин (Луцк), който беше разгромен с 1:4 при гостуването си на Динамо (Киев) в мач от 5-ия кръг. По два гола отбелязаха Неико Кранчар и нигериецът Идейе, като динамовци водеха с 2:0 още до 30-ата минута. Рамон Лопес намали за гостите от Луцк в 35-ата минута, но Кранчар и Идайе вкараха по едно попадение и през второто полувреме.

Петър Занев получи жълт картон за фаул срещу Кранчар в 64-ата минута, а това е втора поредна загуба за отбора след тази от Шахтьор миналата седмица. В същото време медиите отбелязаха, че за първи път от началото на сезона Динамо е направил добър мач и като резултат, и като игра.

Начело в класирането с по пет победи от пет мача са Шахтьор и Динамо, като шампионите от Донецк днес разбиха също с 4:1 Ворскла (Полтава).

Втори мач без поражение регистрира Карпати (Лвов) с българския треньор Николай Костов. Жълто-зелените от Лвов измъкнаха 1:1 при визитата си на Черноморец (Одеса) и заемат 11-о място с 5 точки. По-късно днес Металург (Донецк) с Велизар Димитров гостува на Иличевец (Мариупол) в регионално дерби.