Защитникът на Амкар Перм Захари Сираков разкри, че заедно със своите съотборници, сред които има още трима българи, се опитва да се наслаждава на играта.

„Независимо от обстоятелствата, винаги се опитвам да се отдавам на играта. Понякога се питам, дали Сираков не е омръзнал на феновете, но когато виждам тяхното отношение към мен, веднага забравям за това“, разкри бранителят на руския тим.

„Доволен съм, че привържениците ни отново се завръщат на стадиона, след кратък отлив. И на улицата все по-често ме спират хора, които ми благодарят за играта. Просто през този сезон ние не се мъчим, а се наслаждаваме“, допълни Захари Сираков.

„Новият треньорски щаб начело със Станислав Черчесов свършиха много добра работа, за да може да се извади най-доброто от всеки един футболист. В Амкар няма звезди, които сами да решават изхода от мача“, допълни защитникът.

„Ние имаме отбор, в който всеки е готов да помага на другия. Настоящият сезон ми напомня много за 2008 година, когато бяхме сред лидерите и спечелихме място в Лига Европа“, коментира още Сираков, който прогнозира, че ако тимът продължава по същия начин, може да постигне големи успехи.

Освен защитника, в Амкар Перм се състезават още трима българи – Георги Пеев, Благой Георгиев и Петър Занев.