Захари Сираков, който след 12 сезона, напусна Амкар Перм се отправи към дома. Футболистът сложи край на професионалната си кариера, но не крие, че има амбиции да се завърне в Амкар като треньор.

„По принцип ми предлагаха договор, но след това приеха новия лимит за легионери – 10, а в Амкар имаше 12 чужденци заедно с мен. Седнахме да говорим, казах им, че разбирам, че съм възрастен вече, а трябва да се дава път на младите“, сподели Захари Сираков.

„Имах предложение от Казахстан, но дори и не го разгледах. Винаги съм казвал, че искам да приключа кариерата си в Амкар.“

„Сега се прибирам в София. Гаджи Муслимович е на лагер с отбора, но се надявам скоро да поговоря с него. Той каза, че ако имам лиценз, могат да ме вземат в щаба. Искаше ми се да остана в Амкар, да съм заедно с отбора – и паралелно да карам треньорски курсове. Но това са само мои мисли. Мисля, че ако треньорът се съгласи, ръководството също няма да има нищо против“, каза още Захари Сираков пред championat.ru.

“Ако трябва да съм честен, никога не съм се чувствал уютно в националния на България. Изпращаха ми повиквателни, но играх много малко. Имаше добър треньор – Станимир Стоилов. Дори с него сме играли заедно в Левски. Но според мен, в националния не всичко зависеше от треньора. Но това е лично мое мнение. Не казвам, че съм се разстройвал, но силно се учудвах, че бяха викани играчи, които дори в своите клубове бяха резерви. А нас, с Георги Пеев, които играехме редовно, не ни пускаха. Мисля, че затова Пеев се отказа от националния”, коментира още Сираков.