Димитър Бербатов и неговият Тотнъм направиха поредна грешна стъпка, след като допуснаха второ поражение от началото на сезона в Англия.

Шпорите” загубиха като домакин от Евертън с 1:3 в мач от втория кръг на Премиършип.

Капитанът на българския национален отбор за пореден път получи доверието на Мартин Йол и излезе като титуляр на Уайт Харт Лейн, но не успя да помогне на своя клубен отбор да стигне поне до равенството.

Въпреки това, Димитър Бербатов изработи едно от малкото голови положения през второто полувреме за „шпорите”, но не успя да го реализира.

Евертън успя да реши изхода от двубоя още на полувремето, когато си осигури преднина от два гола.

Резултатът бе открит още в 3-та минута, когато Лескът вкара с глава след грешка в защитата на домакините. Тотнъм изравни в 27-та минута чрез Антъни Гарднър, но Димитър Бербатов и компания не успяха да запазят резултата и допуснаха Еевртън отново да излезе напред. В 37-та минута след пас на Артета Осмън направи така, че „шпорите” отново да станат догонващият отбор. Секунди преди почивката крайното 3:1 оформи Стъбс, който реализира от пряк свободен удар.

През втората част Тотнъм отново показа неорганизирана и безидейна игра, за разлика от много добре построения тактически Евертън, който успя да запази преднината си и да се поздрави с победата след последния съдийски сигнал.

Единственото по-чисто положение, което създаде Тотнъм през втората част бе дело на Димитър Бербатов, който удари греда с глава в 47-та минута.

Така „шпорите” допуснаха втора поредна загуба след поражението с 0:1 като гост на Съндърланд в мача на откриването на новия сезон в английската Висша лига. От своя страна Евертън се изкачи на първо място в таблицата на класирането, поне до утре, когато са останалите срещи от този кръг.