Българският нападател Димитър Бербатов игра 77 минути при загубата на Тотнъм с 0:1 като гост на Съндърланд в мача на откриването на новия сезон в английската Висша лига. Бербо започна като титуляр в атаката на „шпорите”, като мениджърът Мартин Йол бе избрал за негов партньор в нападение Роби Кийн.

Двата състава не предложиха особено вълнуваща продукция на „Стейдиъм ъф Лайт”, като домакините изглеждаха сковани от дебюта си в Премиършип, докато Тотнъм така и не успя да намери пролука в отбраната им.

Опасните положения произлизаха предимно от статични положения, като Димитър Бербатов демонстрира брилянтна техника при най-доброто положение, когато навърза няколко защитници на Сърдърланд, както и излезлият напред вратар на „черните котки”, но бе блокиран в последния момент и не успя да прати топката в опразнената мрежа. Българинът падна при съприкосновението, но реферът Алън Уайли бе категоричен, че дузпа няма.

В опита си да промени развоя на срещата, мениджърът Мартин Йол пусна в игра Бент, Дефоу и Хъдълстоун, като Бербатов отстъпи мястото си на Дефоу в 77-та минута.

Въпреки това домакините стигнаха до победно попадение. То падна едва в продължението на редовните 90 минути, дадено от съдията. Във финалните му секунди – 93-та минута – резервата Майкъл Чопра получи пас от Рос Уолъс и прати топката зад Пол Робинсън с точен удар от дясно в наказателното поле.

Така мениджърът на Съндърланд Рой Кийн дебютира с победа във Висшата лига, докато Тотнъм ще трябва да продължи работата върху състава, за да изпълни целта си – влизане в четворката на елита.