Живко Миланов не успя да повтори успеха си от 2009 година, когато с Левски победи с 1:0 Лацио на Олимпико, след като неговият Васлуй направи 2:2 в Рим, въпреки че водеше в резултата до 71-ата минута и можеше да си тръгне и с пълен успех от италианската столица в първи мач от Група D на Лига Европа.

Българският национален десен бранител бе титуляр и игра цял мач, като често по десния фланг се включваше и в атаките на жълто-зелените.

През първото полувреме Лацио, който игра с част от резервите си, бе по-добрият отбор на терена и заслужено на почивката водеше с 1:0 с гол на Джибрил Сисе от дузпа, отсъдена за нарушение в пеналта срещу капитана Томазо Роки.

След почивката обаче тимът на Еди Рея заигра безобразно и румънците се възползваха по отличен начин от това, като обърнаха резултата до 2:1 с две попадения на бразилеца Уесли в 59-ата и 63-ата минути.

Вторият гол на Васлуй бе от дузпа, заради която Лучано Дзаури бе изгонен и във втори пореден мач се превърна в грешник за римляните. Преди няколко дни Дзаури бе виновен за двата гола на Милан при равенството 2:2 в първия мач за сезона от Серия А, а днес отново бе неубедителен.

Лацио се спаси от резила в 71-ата минута, когато с Джузепе Скули вкара след асистенция на Сисе за крайното 2:2 и спаси орлите от поражение у дома срещу Живко Миланов и компания.

В другия мач от Група D Спортинг Лисабон, за който Валери Божинов остана на пейката, би с 2:0 като гост ФК Цюрих и поведе в класирането.