Емблематичният холивудски актьор Том Ханкс подкрепи Стилиян Петров и благотворителната инициативата „Pedal for Petrov” , която набира средства за лечение на рака на кръвта.

„Pedal for Petrov” (в превод „Да въртим педали за Петров”) е кампания, подета от двама от масажистите на Астън Вила - Алекс Бътлър и Анди Смит, които са големи фенове на Стилиян. Те организираха дълъг велопоход в негова подкрепа, като трасето на колопробега е от стадиона на Селтик в Глазгоу до стадион Вила Парк в Бирмигам и е с дължина над 600 километра.

По пътя си Алекс и Анди набират дарения за фондация, която се бори с левкемията, като до момента успяха да съберат над 40 000 паунда за благородната кауза.

Том Ханкс, който е един от най-известните фенове на Вила, е останал впечатлен от това и също изразява съпричастността си към инициативата и битката с левкемията чрез видео послание.

„Подкрепете „Pedal for Petrov“, да помогнем в борбата с левкемията, непременно“, казва Ханкс пред клубната телевизия на английския тим.

Видеото с холивудският актьор е заснето в края на юли в САЩ, където Астън Вила игра контрола с Портланд Тимбърс, а носителят на Оскар изгледа двубоя в компанията на друг от най-популярните привърженици на бирмигамци - басиста на „Блек Сабат“ Гийзър Бътлър.

Том Ханкс е безспорно един от най-знаменитите актьори в Холивуд, като е известен с ролите си в емблематични филми като „Форест Гъмп“, „Спасяването на редник Райън“, „Корабокрушенецът“, „Филаделфия“, „Зеленият път“, „Шифърът на Леонардо“ и други.

Интересно е, че във филма „Терминалът“ Ханкс говори на български език, играейки ролята на героя Виктор Новорски от измислената страна Кракозия (видео с говорещия на български Том Ханкс можете да видите тук).

МОЖЕТЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ИНИЦИАТИВАТА "PEDAL FOR PETROV" И ДА ДАРИТЕ ТУК!