Българският национал Стилиян Петров се разписа при победата на Астън Вила с 3:1 над Шефилд Юнайтед в мач от третия кръг на ФА Къп. Капитанът на националния ни тим влезе в игра едва в 66-та минута, но малко преди финалния сигнал успя да се разпише за крайния резултат. По този начин Астън Вила продължава напред в турнира.

След появата си в игра родният полузащитник показа защо е капитан на този тим. Въпреки че получи жълт картон в 82 минута, доказа, че е лидер на тима, който в 77-та минута загуби Ашли Йънг от игра заради два жълти картона. Дори и с човек по-малко Астън Вила се върна по пътя на победите.

Положението на клуба не е никак розово в Премиършип, след като се намира на незавидната 18-а позиция.

В третата минута от продължението Стилиян Петров се разписа от около 18 метра, за да зарадва изстрадалите фенове на тима за 3:1.

Преди това Кайл Уолкър вкара първия си гол за отбора още в 9-та минута на срещата. В 33-та минута Ашли Йънг направи добър пробив отляво, след което подаде към Олбрайтън, който с удар от въздуха изведе своите напред за 2:0. В началото на второто полувреме домакините получиха право да изпълнят дузпа, реализирана от Уърд за 2:1. Силите на Шефилд Юнайтед обаче не стигнаха за нещо повече, а Астън Вила успя да си осигури преминаването в следващия кръг на турнира. Вижте гола на Стенли:

She - Ast 1-3 www.rojadirecta.org
Uploaded by kehl3. - Check out more sports and extreme sports videos.