Амкар завърши 1:1 с Динамо Москва в мача от 9-ия кръг на руското първенство. Освен загубените две точки, за гостите неприятна новина бе и контузията на единия от българите Захари Сираков.

За тима от Перм титуляри започнаха Сираков и Георги Пеев. Първият обаче се сблъска тежко в 11-та минута с Дмитрий Хохлов и четири минути по-късно бе заменен от от Миклош Гаал.

Пеев остана на терена през целия мач, като в 89-та минута получи жълт картон, след като не успя да сдържи нервите си. Българинът бе съборен в наказателното поле на домакините, но главният рефер не отсъди дузпа. Треньорската скамейка на Амкар реагира бурно, както и Пеев, секунди по-късно декориран в жълто.

Другият българинът в състава на Рашид Рахимов Марин Кушев не бе в групата, заради контузия.

Динамо откри резултата в 13-та минута. Топката удари в наказателното поле по ръката Алексей Попов и съдията отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Андрий Воронин и не сбърка за 1:0 в полза на столичани.

Гостите успяха да изравнят в началото на второто полувреме. В 54-та резервата Виталий Гришин реализира за 1:1 и така донесе точката за своя тим.

След равенството Амкар зае 12-то място с актив от 9 точки. Динамо пък е 8-ми с 10 точки.