Болтън победи с 2:1 като гост Астън Вила, а Мартин Петров отбеляза първия гол за гостите, които си осигуриха изключително ценни три точки в битката за оцеляване във Висшата лига.

И трите попадения паднаха в рамките на само три минути. В 61-ата Вила поведе с 1:0, след като Шарл Н'Зогбиа изведе прекрасно Стивън Уорник и той отблизо порази вратата на Уондърърс.

В следващата атака обаче Карлос Куеяр фаулира Марк Дейвис в наказателното поле и съдията отсъди дузпа в полза на Болтън. Мартин Петров, който игра цял мач, я изпълни отлично и самоуверено вкара в горния десен ъгъл на Шей Гивън за 1:1.

Секунди по-късно, в 63-ата минута Марто и компания направиха пълен обрат, след като Крис Ийгълс асистира на Давид Нгог и той донесе крайния успях на гостите с точен изстрел за 2:1.

С тази победа Болтън се изкачи на 18-о място с 33 точки и все още е в зоната на изпадащите, но вече е само на една точка от спасителните позиции. Тимът на Оуен Койл обаче има да изигра и мач повече от съперниците си и има значителни шансове да се спаси.

В оставащите четири мача до края на сезона в Англия отборът на Мартин Петров гостува на Съндърленд, след което посреща Тотнъм и Уест Бромич, а в последния кръг е гост на Стоук Сити.

Астън Вила, който в пореден двубой бе без лекуващия се от левкемия капитан Стилиян Петров, е 15-и с 36 точки и също е застрашен от изпадане.

По време на двубоя Астън Вила – Болтън, феновете на двата тима на два пъти ставаха на крака – в 6-ата и 19-ата минути, за да аплодират колабиралият наскоро на терена Фабрис Муамба и Стилиян, подкрепяйки ги в битките със здравословните проблеми и пожелавайки им скоро отново да се върнат на терена.