Мениджърът на Астън Вила Алекс Маклийш даде положителен сигнал за състоянието на капитана на тима Стилиян Петров. Треньорът заяви, че българският полузащитник е демонстрирал положително настроение по време на лечението от остра левкемия.

Маклийш сподели, че двамата са в постоянен контакт, а самият Стилиян е в добро състояние на духа.

През миналия месец капитанът на българския национален отбор бе диагностициран и веднага започна лечение в болница в Лондон.

“Той все още запазва фантастичния си дух. Все още има контакт с нас, всеки ден пише съобщения. Изпрати ми СМС след мача със Съндърланд, той е с нас всеки ден”, сподели специалистът.

“Болтън също страда заради случилото се с Фабрис Муамба. Страхотно е да видим как се възстановява. Това е наистина забележително и се надяваме и Стилиян да успее”, добави още Алекс Маклийш.

Астън Вила е домакин тази вече на Болтън в отложен мач от Премиършип. В 6-та минута феновете и на двата отбора ще станат на крака и ще аплодират в продължение на 60 секунди Фабрис Муамба. След това, при настъпването на 19-та минута това ще се повтори, този път в чест на българския национал Стилиян Петров. Минутите, в които привържениците отдават своето признание към играчите не е случайно, а е съобразено с номерата, които носят в отборите си.

Полузащитникът на Болтън се възстанови, след като преди повече от месец колабира по време на мач срещу Тотнъм за ФА Къп. Сърцето на Фабрис Муамба спря, но благодарение на парамедиците и медицинския щаб той бе спасен и дори вече е изписан от болницата.