Манчестър Юнайтед победи с 1:0 на свой терен Бурсаспор в среща от Група C на Шампионската лига, но очакваното с голям интерес българско дерби между Димитър Бербатов и Димитър Иванков не се състоя.

Бербатов остана резерва за тима на червените дяволи и не бе необходимо да влиза в игра, тъй като Юнайтед контролираше двубоя от първия до последния съдийски сигнал.

Иванков бе титуляр за Бурса и още в четвъртата минута трябваше да спасява опасен изстрел на Федерико Македа. Българският страж обаче се пропука в седмата минута, когато отбраната на турците остави Нани непокрит на около 25 метра от вратата. Без да се замисли португалското крило шутира и кълбото влетя в мрежата, въпреки опита на Иванков да спаси.

Ранният гол успокои допълнително играчите на Юнайтед и те без много усилия стигнаха до успеха. Играчите на Бурсаспор отправиха единствения си точен изстрел към вратата на англичаните чак в 90-ата минута.

В добавеното време, при статично положение за турския шампион, Митко Иванков отиде да скача в наказателното поле на Манчестър с опит за изравнителен гол, но топката не бе отправена към него. Така възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън напълно заслужено стигнаха до трите точки в този лек за тях мач.

В другия двубой от групата Рейнджърс и Валенсия направиха равенство 1:1 на стадион Айброкс в Глазгоу. Главно действащо лице в тази среща бе полузащитникът на шотландците Морис Еду, който първо се разписа в испанската врата в 34-ата минута с глава след корнер, а след това и в своята в 46-ата след автогол, отново с глава.


Класиране в Група C на Шампионската лига след 3-ия кръг:

1. Манчестър Юнайтед 7 т.

2. Рейнджърс 5

3. Валенсия 4

4. Бурсаспор 0

 

Следващите мачове (на 2 ноември):

Бурсаспор – Манчестър Юнайтед

Валенсия - Рейнджърс