Интер победи с 4:3 Тотнъм в среща от Група А на Шампионската лига, след като вкара четирите си гола в първите 35 минути на двубоя и бе повел в 4:0.

Головата серия започна 37-годишният капитан на нерадзурите Хавиер Санети, който завърши успешно комбинация между Коутиньо и Самуел Ето’о.

Двубоят за Тотнъм свърши в осмата минута, когато вратарят Еурелио Гомес фаулира Йонатан Биабиани в наказателното поле и бе изгонен, а Ето’о вкара отсъдената дузпа.

В 14-ата резултатът стана 3:0, след като Деян Станкович направи отлично двойно подаване съм Самуел Ето’о, завършило с точен изстрел на сърбина.

В 35-ата пък камерунецът Ето’о, който вече бе направил две асистенции, вкара и втория си гол след точен пас на младия Коутиньо за 4:0.

След почивката Интер намали темпото и спря да бележи, оставяйки Тотнъм да вкара цели три попадения чрез Гарет Бейл. Уелският национал записа хеттрик, след като се разписа в веднъж в 52-ата минута и два пъти в добавеното време на срещата.

В другия двубой от групата холандският шампион Твенте направи равенство 1:1 у дома срещу Вердер Бремен.

Българският вратар Николай Михайлов игра цял мач и изпусна отличен шанс да си върне на германците за злополучния мач с екипа на Левски от есента на 2006 година.

Твенте поведе в 75-ата минута с гол на Тео Янсен отблизо, като заслуга за попадението имаше и Марк Янко.

Михайлов бе близо до суха мрежа, с която да помогне на Твенте да постигне първа победа в Шампионската лига, но 10 минути преди края Марко Арнаутович бе изпуснат от холандската защита и от 6 метра нямаше как да сгреши за крайното 1:1.

Класиране в Група А на Шампионската лига след 3-ия кръг:

1. Интер 7 т.

2. Тотнъм 4

3. Твенте 2

4. Вердер Бремен 2

 

Следващите мачове (на 2 ноември):

Тотнъм – Интер

Вердер Бремен - Твенте