Манчестър Юнайтед оглави поне за 24 часа класирането във Висшата лига, след като вложи доста усилия, за да победи у дома Тотнъм с 3:1 в първата среща от 36-ия кръг.

С този успех червените дяволи дръпнаха с две точки пред Челси. До края на сезона Юнайтед има още само два мача – със Съндерленд и Стоук Сити, а лондончаните три - срещу Стоук Сити, Ливърпул и Фулъм.

Димитър Бербатов записа пълни 90 минути в състава на сър Алекс Фъргюсън, като помогна за дузпата, с която домакините поведоха с 1:0. Суперзвездата на тима Уейн Рууни пък не игра, след като получи нова контузия, която го вади от игра до края на шампионата.

Първото чисто голово положение на Олд Трафорд се откри именно пред Бербатов в 29-ата минута, но капитанът на Тотнъм Ледли Кинг се намеси решително на границата на вратарското поле.

След като първото полувреме завърши при равенство 0:0, Ман Юнайтед успя да откри в резултата в 58-ата минута. Димитър Бербатов игра отлично и чукна с пета към Патрис Евра, който бе фаулиран от Асу-Екото за дузпа. Ветеранът Райън Гигс изпълни наказателния удар и вкара за 1:0.

Борещият се за участие в Шампионската лига Тотнъм изравни в 70-ата минута, когато Ледли Кинг надскочи отбората на домакините след корнер и матира Едвин Ван дер Саар.

В 81-ата минута влезлия буквално преди секунди Федерико Македа намери на добра позиция Нани и португалецът майсторски прехвърли вратаря Еурелио Гомес за 2:1.

Успехът на Юнайтед подпечата капитанът Гигс, който с втори гол от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Нани, направи 3:1 четири минути преди края.