На своя стадион Жозе Алваладе Спортинг Лисабон победи с 2:0 Васлуй в двубой от третия кръг на срещите в Група D на Лига Европа.

Цял мач за гостите от Румъния изигра Живко Миланов, който получи жълт картон в 35-ата минута, а за португалците Валери Божинов влезе като резерва в 74-ата минута на мястото на Рики Ван Волфсвинкел.

Васлуи се представяше много добре в Лисабон, но в 38-ата минута звездата на жълто-зелените Уесли получи червен картон за удар без топка срещу Евалдо, след като на румънците не бе дадена дузпа.

Спортинг се възползва бързо от численото си преимущество и поведе в 43-ата с гол именно на Евалдо. Всичко в двубоя реши Матиас Фернандес, който направи 2:0 в 70-ата минута.

 
Така Божинов и компания на 99,9% си осигуриха класирането за 1/16-финалите на Лига Европа, като имат пълен актив от 9 точки, докато другите три отбора в потока имат по само 2 точки.

В другата среща в Група D Лацио направи равенство 1:1 като гост на ФК Цюрих.

Въодушевени от успеха в дербито на Рим през уикенда, орлите започнаха по-силно на стадион Лецигрунд и след разбъркване при изпълнение на ъглов удар Джузепе Скули даде преднина на италианците в 22-ата минута.

Докато играчите на Лацио се радваха на гола, колегите им от Цюрих се възползваха и в ответната атака изравниха за 1:1 чрез изпуснатия от отбраната Адриан Ники.


Класирането в Група D на Лига Европа след 3-ия кръг:

1. Спортинг 9 т.

2. Лацио 2

3. Васлуй 2

4. Цюрих 2