Ливърпул не остави никакъв шанс на Манчестър Юнайтед в дербито от 29-ия кръг във Висшата лига. На „Анфийлд“ „червените“ напълно надиграха своите гости и спечелиха с 3:1. В герой за домакините се превърна Дирк Каут, който вкара и трите попадения за своите пред близо 45 000 зрители. Почетното попадение за тима на сър Алекс Фъргюсън отбеляза Хавиер Ернандес.

Димитър Бербатов започна като титуляр за Юнайтед, и остана на терена през целия мач. Българинът обаче не успя да направи кой знае какво, освен че нацели страничния стълб на Пепе Рейна през първото полувреме.

Дебют за „червените“ направи новото попълнение Анди Керъл. Заради контузия нападателят досега не можеше да играе за Ливърпул, но днес влезе в игра на мястото на Раул Мейрелеш в 74-та минута.

Отсъствието на двамата титулярни защитници Неманя Видич и Рио Фърдинанд оказа изключително голямо влияние върху отбраната на Юнайтед. Техните заместници Уес Браун и Крис Смолинг не успяха да се справят със задачите си и да опазят блестящия в този мач Луис Суарес и героя Каут.

Срещата започна с предимство за Ливърпул във владеенето на топката. „Червените“ имаха няколко възможности да открият резултата, но в 16-та минута Юнайтед бе най-близо след удар на Бербатов от въздуха, който намери гредата на Рейна.

В 34-та минута блесна геният на Луис Суарес и се видя, че без Видич и Фърдинанд в Юнайтед не върви. Уругваецът се направи за смях отбраната на „червените дяволи“ след като премина на парад през четирима, прокара топката зад Ван Дер Саар, а Каут я добута в мрежата за 1:0.

Само две минути по-късно Ливърпул успя да удвои преднината си. След безобразно отиграване с глава на Нани, португалецът върна топката обратно в своето наказателно поле, Каут се възползва максимално добре от ситуацията и от близо с глава разстреля Ван Дер Саар за 2:0.

Две брутални влизания помрачиха футбола на „Анфийлд“ преди почивката. Първо Джейми Карагър влезе с бутоните напред в краката на Нани. Португалецът минути по-късно бе заменен от Хавиер Ернандес. Идентична ситуация създаде Рафаел Да Силва малко по-късно, когато влезе остро на Мартин Шкъртел. Футболистът на Ливърпул обаче продължи двубоя. Кени Даглиш все пак трябваше да извърши принудителна смяна в 24-та минута, когато Аурелио получи разтежение и бе заменен от Сотириос Киргиакос.

През второто полувреме Юнайтед не успя да се вдигне, и вместо това получи нов гол. В 65-та минута Уес Браун фаулира Дирк Каут в близост до наказателното поле на Юнайтед. Фаулът изпълни Луис Суарес, Ван Дер Саар се опита да улови изстреляната топка, изпусна я, а Каут отблизо вкара за 3:0.

Почетното попадение за гостите вкара Хавиер Ернандес с глава в 92-та минута на двубоя.

След поражението Манчестър Юнайтед продължава да води в Англия с 60 точки, само на три пред Арсенал, който има и мач по-малко. Ливърпул е 6-ти с 42 точки.

СЪСТАВИТЕ:

Ливърпул: Рейна, Джонсън, Карагър, Шкъртел, Аурелио, Джерард, Лукас Лейва, Мейрелеш, Макси, Каут, Суарес.

Манчестър Юнайтед: Ван дер Саар, Рафаел, Смолинг, Браун, Евра, Нани, Карик, Скоулс, Гигс, Бербатов, Рууни.