Въпреки че през есента заби хеттрик на Ливърпул, Димитър Бербатов не фигурира във вероятния титулярен състав на Манчестър Юнайтед при гостуването на Анфийлд в голямото дерби на английския футбол днес от 15:30 часа.

Според „Eurosport” сър Алекс Фъргюсън ще заложи само на един нападател в лицето на Уейн Рууни, зад който ще действа триото Райън Гигс, Нани и Пол Скоулс.

Най-големият проблем за Юнайтед преди дербито е отсъствието на двамата титулярни централни защитници Неманя Видич, което е наказан за червения картон, получен при загубата от Челси и Рио Фърдинанд, който е контузен.

В отсъствието на Видич и Фърдинанд се очаква в сърцето на отбраната да действат Крис Смолинг и Уес Браун, който през този сезон във Висшата лига е бил титуляр в само 2 мача на червените дяволи.

В състава на Ливърпул с най-голям интерес се очаква това, дали рекордната покупка в историята на клуба – Анди Керъл, за който през януари бяха платени 35 милиона паунда, ще направи своя дебют за мърсисайдския тим.

Английският национал страда от контузия в бедрото, но вече е почти напълно възстановен и Кени Далглиш може и да го хвърли в битката с Ман Юнайтед.

Очаква се в игра за червените да се завърнат бранителите Даниел Агер и Фабио Аурелио, които пропуснаха загубата от Уест Хем поради травми.

Очаква се и Раул Мейрелеш да бъде на линия след контузията в коляното, която получи на Ъптън Парк.

Крайният бранител на Ливърпул Мартин Кели е аут за месец, след като получи разкъсване на ахилеса, така че най-вероятно Крал Кени ще заложи на десния бек на Глен Джонсън.


ВЕРОЯТНИТЕ СЪСТАВИ СПОРЕД ЕВРОСПОРТ:

Ливърпул: Рейна, Джонсън, Шкъртел, Карагър, Фабио Аурелио, Макси Родритес, Лукас Лейва, Мейрелеш, Джерард, Кайт, Суарес.

Манчестър Юнайтед: Ван дер Саар, О’Шей, Смолинг, Браун, Евра, Флетчър, Карик, Нани, Скоулс, Гигс, Рууни.