Арсенал трябва да спре Димитър Бербатов, за да продължи надмощието си над вечния съперник – Тотнъм, това заяви мениджърът на „топчиите” Арсен Венгер. Както е известно „шпорите” спечелиха последните си три мача и френският специалист смята, че подобряващата се форма на Бербатов е в основата на съживяването и възраждането на тима от северен Лондон.

Венгер вярва, че Арсенал ще може да нанесе поражение на Тотнъм на „Емирейтс Стейдиъм” само ако българският нападател бъде обуздан и спрян. „Особено в последните два-три мача се вижда, че Бербатов играе добре, а покрай него и целият тим”, заяви босът на „артилеристите”.

„Чудесното представяне на Тотнъм в последно време може да се свърже именно със значително подобрената спортна форма на Бербатов. Неговата интелигентност, техника, умение да се движи по терена и да се пласира силно ме впечатляват. Той е един от най-добрите нападатели във Висшата английска лига”, каза още Венгер.

Французинът разкри, че преди време е проявявал интерес към капитана на българския национален отбор. „Познавам Бербатов от дълго време, още когато играеше за Байер Леверкузен. Но не направих опит да го взема в Арсенал, тъй като разполагах с Тиери Анри, Емануел Адебайор и с млади нападатели, на които сега ще дойде ред”, каза още Венгер.

Френският специалист очаква да стане хубав мач, тъй като Арсенал се стреми да играе футбол, а Тотнъм също изповядва подобна философия.