Валери Божинов ще играе с номер 7 в новия си отбор Спортинг. Това разкри самият той в интервю за Гонг, в което разкри и интересни подробности около избора на номера. Нападателят е говорил по телефона с легендата на Спортинг Луиш Фиго, от когото специално е искал разрешение да играе с любимия му номер.

“Преди да взема този номер говорих с Луиш Фиго да му искам разрешение. Бях на вечеря със спортния директор, той ме попита с кой номер искам да играя. Казах му, че искам 9 или 10, но той каза, че са заети и че иска да играя с номер 7”, разказа Божинов.

“Аз му казах, че не мога, защото го е носил един голям футболист и за мен е неуважение. Той ми каза, че няма проблем. Аз поисках той да му звънне, за да го питам, дали мога да играя с този номер“.

“Днес преди да подпиша той звънна и ми даде телефона. Просто питах Луиш Фиго, дали ми го дава, той каза, че няма проблем и се надява този номер да ми донесе късмет и да постигнем големи цели. Каза ми, че съм в един голям отбор и ми пожела да бъда жив и здрав”, допълни вече бившият играч на Парма.