Новото попълнение на Спортинг Лисабон Валери Божинов даде специално интервю за Гонг, само минути след като официално стана играч на португалския гранд. Нападателят сподели първите си впечатления от новия си клуб

“Добре се чувствам, благодаря“, заяви Божинов, който коментира клаузата в договора си, според която може да напусне Спортинг, ако някой клуб даде 25 милиона евро за него: “Мениджърът ми се договаряше за тази клауза, искаше да я намали, първоначално беше 30 милиона, но все пак е нормално, когато един клуб разчита на футболиста. Това може само да ме радва и да ме амбицира, дай Боже да постигна това, което са постигнали в този отбор Ивайло Йорданов и Красимир Балъков. Най-важното е да защитаваме българските успехи и да защитаваме България”

“Отборът участва в евротурнирите, отбор, който ще се бори за спечелване на португалската лига, отбор с големи традиции, отбор, който няма нужда от реклама. Голям отбор, голямо име, с традиции”.

“Разведоха ме из стадиона, уникални купи, уникални работи. Дай Боже и моето име да бъде в музея като това на Балъков и Йорданов. Най-важното е да постигнем целите си с този отбор”.

“Много добре ме посрещнаха. Това е крачка напред, беше ми време да играя в голям отбор, който ще ми даде възможност да се изявявам в Европа. Доста време съм играл само за оставане в групата, с футболисти без манталитет, които нямат това, което го има в Спортинг. Може би това е един от най-големите клубове за мен. Ще се боря да стана шампион и да играя в УЕФА и Шампионската лига. Това е голямо стъпало за мен. Ще направя така, че Спортинг да печели купи”.

“Утре сутрин имам тренировка с отбора и ще разговарям с треньора и ще знам какво се иска от мен и моите съотборници”.

“Чувствам се амбициран, спокоен, щастлив, знаейки, че съм в един голям отбор като Спортинг, с големи очаквания и големи фенове. Нямам търпение да започна подготовка и мачове с този отбор”, допълни щастливият Божинов.