В Румъния още ги боли за равенството на техния национален отбор по футбол с българските „трикольори”. Това става ясно от изявленията на медиите в северната ни съседка. В двубоя, игран в Констанца, нашите вкараха два късни гола, дело на Мартин Петров, с които измъкнахме ценната точка.

"Мартин Петров вкара на Румъния два гола в евроквалификацията в Констанца, а снощи срещу Глория Бистрица не пипна топката", пише румънският Проспорт в коментара си за мача Глория - Атлетико Мадрид от турнира Интертото.

Двубоят завърши 2:1 за румънците, а според журналиста Влад Мачикасан 8500 зрители на стадиона в Бистрица са се чудели как този Петров е успял да се разпише два пъти през септември в румънската врата, съобщава БТА.

"Феновете на Глория, сред които седна всемогъщият футболен мениджър Йоан Бекали и националният селекционер Виктор Пицурка, искаха да освиркват българина при всяко докосване на топката. Те обаче намериха повод за това чак при смяната му в 63-та минута, тъй като преди това Мартин Петров рядко се срещаше с кълбото", завършва Проспорт.