Мартин Петров игра 64 минути за Атлетико Мадрид в първия официален мач на „дюшекчиите” за новия сезон. Испанският тим обаче се издъни в Румъния, като загуби с 1:2 от Глория Бистрица в среща от турнира Интертото.

Така Атлетико ще трябва да решава всичко на реванша в Мадрид след седмица. „Червено-белите” се представиха много посредствено и допуснаха завършилият на шесто място средняшки тим Глория Бистрица да поведе с 2:0, преди да съхранят шансовете за краен успех.

Атлетико започна по-добре срещата, но при първата грешка на отбраната домакините съумяха да отбележат във вратата на Лео Франко. Стражът бе оставен очи в очи срещу нападателя на Глория Захария и не успя да спре изстрела от воле в 6-та минута.

Попадението като че ли амбицира още повече румънския отбор, и той се възползва от летаргията, обхванала гостите.

В първия си мач като капитан на Атлетико, Макси Родригес се опита да върне своите съотборници в мача, но само неговите действия не бяха достатъчни за промяна.

Луксен сбърка фатално в 38-та минута, когато подари топката на Тилинка и той я прати директно във вратата, пазена от Лео Франко.

Така Глория Бистрица се оттегли на почивката с два чисти гола аванс.

През второто полувреме Атлетико заигра по-съсредоточено и това веднага си оказа значението. В 54-та минута Сейтаридис със страхотен гол върна надеждите на „дюшекчиите” за класиране. Гръцкият нападател пробяга 20 метра с топка в крака и без да се колебае шутира мощно във вратата, без да остави шанс на румънския страж Арбут.

Наставникът на Атлетико Мадрид Хавиер Агире опита да внесе свежест в тима с три бързи смени, едната от които на Мартин Петров, но непрекъснатите атаки на испанците останаха без резултат и така крайният изход ще се решава в Мадрид.

Класиралият се от двата отбора ще играе в турнира за Купата на УЕФА.