Българският специалист Ивайло Петев отказа да коментира бъдещето си при завръщането си у нас след сезона в Кипър. Но местните медии хвърлиха светлина как ще продължи кариерата му. 

Според изданието sport-fm.gr, българинът повече няма да води местния АЕЛ Лимасол. Медията твърди, че ръководството не е доволно от факта, че тимът загуби решителната битка за титлата с АПОЕЛ Никозия. 

Отборът на Петев падна с 0:1 и така грандът от кипърската столица му отмъкна трофея в последния възможен момент. Автор на единственото попадение беше бившият нападател на ЦСКА Килиън Шеридън. 

Изданието твърди, че шефовете са изключително разочаровани от този развой и дори може да се стигне до официална раздяла с българина до часове, най-късно в началото на следващата седмица. 

Дори и да си тръгне от Кипър, пред Ивайло Петев има доста варианти как да продължи кариерата си. В последните дни в Румъния го спрягат все по-засилено за новия наставник на местния шампион Стяуа. Букурещкият гранд остана без треньор след напускането на Лауренциу Регекампф. 

Именно бившият съотборник на Петев в Литекс го е препоръчал на собственика Джиджи Бекали. Интерес към родния специалист има още от Гърция, Хърватия и Левски, но последният вариант изглежда най-малко вероятен.