Ивайло Петев се завърна в България ден, след като по злощастен начин загуби титлата на Кипър със своя АЕЛ Лимасол. В решителния мач за титлата АЕЛ загуби с 0:1 от АПОЕЛ Никозия.

На летище София Петев призна, че е много разочарован от случилото се. В същото време специалистът засекрети бъдещето си. Той призна, че е водил разговори с Георги Иванов – Гонзо, но отказа да разкрие, дали ще поеме Левски.

„В спорта първо трябва да се научиш да губиш. Загубихме злощастно, разочаровани сме, но това което постигнахме в последните 8 месеца е добро като резултат. Отборът ще играе в Шампионска лига и това не е малко“, сподели Петев, относно АЕЛ.

„За да успееш, преди всичко трябва да имаш добри познания, какво трябва да се промени, трябва да имаш енергия и интуиция, която ти помага. Тази една година е изключително важна за мен, въпреки че не успяхме да спечелим вчера. Това е опит, който ще ми бъде много полезен. Жалко е, че по такъв начин вчера загубихме, това е нещо, от което ме боли.“

„Говорил съм с Гонзо два пъти, в последните 10 дни не сме се чували. Аз имам действащ договор с АЕЛ и до един период от време ще стане ясно къде ще продължи моята кариера. По-конкретен отговор не мога да дам. Сега каквото и да кажа може да се интерпретира по някакъв начин.“

„Наистина имам варианти къде да продължа кариерата си, но се надявам да избера най-доброто за мен. В момента сърцето ме тегли към Ловеч, за да си почина. Аз обичам България, за мен е предизвикателство да работя тук, дали сега или след време, това рано или късно ще стане. Имам предвид да работя в България, а не конкретно в Левски“, допълни Петев.