Онлайн изданието на вестник "Мирър" направи любопитно припомняне на най-големите таланти във футбола преди точно 10 години, през 2007.

Тогава престижното списание "Световен футбол" направи класация на топ 50 на най-вълнуващите тийнейджъри във футбола.

Логично, някои от тях станаха едни от най-големите футболисти на съвремието ни, но някои от тях не успяха да оправдаят очакванията и да развият максимално потенциала си.

За съжаление в тази група попада и българският вратар Николай Михайлов. В класацията през 2007 година Михайлов, който по това време бе част от Ливърпул, бе поставен на престижното 36-о място сред талантите по цял свят.

Тогава зад него останаха звезди на футбола в момента като Алексис Санчес, Иван Ракитич, Тио Уолкът и Месут Йозил. Сега обаче "Мирър" поставя българина сред разочарованията във въпросната класация.

"Синът на вратаря на България от Мондиал 1994 Борислав Михайлов, вратарят бе високо оценяван, когато подписа с Ливърпул като тийнейджър, след като вече бе пробил в отбора на Левски София", пише "Мирър". "На "Анфийлд" не се получи, а след като премина в холандския Твенте, първо под наем, а после и за постоянно, сега той е без клуб."

Кипърски грандове в битка за Ники Михайлов