Трима българи отпадаха снощи в турнира за Купата на Полша на осминафиналите. Това са Александър Колев (Сандечя), Спас Делев (Погон Шчечин) и Димитър Илиев (Подбежкидзе Белско Бяла).

Нападателят Александър Колев направи много силен мач за новака в Екстракласата Сандечя (Нови Сонч), като отбеляза гол и принуди противник да си вкара автогол. В крайна сметка гостуването им на Гурник (Забже) завърши 2:2 в редовното време, стигна се до продължения, където домакините ликуваха.

След нулево първо полувреме домакините вкараха голове в 64-ата и 75-ата минута и се виждаха победители, но в 85-ата минута Александър Колев се разписа за 1:2, а в последната минута съдията отсъди дузпа за спъване на Джурич. Колев се нагърби, но вратарят му я спаси. Българинът притича да я довкара, но играчът на Гурник - словашкото крило Ерик Грендел в опита си да спре Колев, си вкара автогол. Ангуло, който вкара за 2:0, се разписа и за 3:2 в 100-ата минута.

Битовия Битов от втора дивизия отстрани с 5:4 при изпълнението на дузпи Погон (Шчечин) със Спас Делев като титуляр. Двата отбора завършиха при 0:0 след 120 минути, а Спас Делев беше заменен в 58-ата минута. Погон приключи мача и с девет човека, след като двама техни футболисти бяха отстранени в 118-ата и в 120-ата минута.

Подбежкидзе (Белско Бяла) също от Втора лига отстъпи с 1:2 на Арка Гдиня у дома след продължения. Димитър Илиев се появи на терена в 75-ата минута на мястото на Подгорски, а гостите от Екстракласата стигнаха до успеха в 110-та минута.

В другата среща от снощи Корона (Келце) отстрани Висла Краков с 1:0 след продължения. Останалите четири мача от този етап ще се играят днес./БТА