Омония (Никозия) с българските треньори Ивайло Петев и Алекси Желязков постигна драматична победа с 3:2 над Олимпиакос (Никозия) в среща от 18-ия кръг на кипърското първенство. Това е трети пореден успех за Детелините, който ги изкачва на 6-о място с 29 точки.

Английският ветеран Мат Дербишър донесе успеха на гостите в 93-ата минута с удар с глава, след като Лука Полици изравни в 90-ата. Първи мач като титуляр записа и българският вратар Николай Михайлов, който в 77-ата минута получи жълт картон за бавене на времето. До този момент резултатът беше 0:2 с попаденията на Рафаел Лопес в 12-ата минута и на Харчинио Антония в 20-ата.

Но домакините не се предадоха и в 82-ата и в 90-ата минути изравниха, за да дойде драмата и 10-ия гол на Дербишър в първенството в 3-ата минута на добавеното време. Докса Катокопия с 27 точки и ФК Пафос с 21 и мач по-малко са основните претенденти за 6-ата позиция и участие в битката за титлата във втората фаза на първенството.

"Мога да отлича първите 20 минути и последните 10 за нашия отбор, когато бяхме Близо до моите желания. През останалото време бяхме доста бавни. Огромна наша грешка беше, че допуснахме два гола в заключителните минути и изтървахме такова комфортно предимство", коментира Ивайло Петев.

"Явно е, че трябва да работим върху концентрацията. Но мачът се играе до край, затова съм и доволен от характера и реакцията. Целта ни е да печелим всеки мач и къде ще стигнем в края на първенството, ще се види през май", заяви още българският треньор на Омония (Никозия). /БТА