Ивайло Петев стартира с равенство начело на новия си отбор Омония Никозия. В мач от 16-ия кръг на кипърското първенство тимът на Петев завърши 2:2 като гост на Етникос Ахна.

Омония имаше огромно превъзходство над съперника през по-голямата част от двубоя, но така и не успя да стигне до победата. Едуардо Пинцели откри за домакините в 12-ата минута, а португалецът Рафаел Лопес изравни след точно 30 минути игра. В следващите три минути двата отбора си вкараха по още един гол. Андрей Енеску даде нов аванс на Етникос, а Деметрис Кристофи изравни веднага след това.

Отборът можеше и да стигне до победата, но английският нападател Мат Дербишър направи най-големия пропуск. В 56-ата минута съдията отсъди дузпа за събаряне на Лопеш от Арестис, а Дербишър не успя да вкара за 2:3 и да донесе победата на гостите.

През второто полувреме в игра за Ахна влязоха и българите Борислав Стойчев и Филип Филилов, съответно на почивката и в 61-ата минута. Николай Михайлов, който бе привлечен в Омония само преди ден, остана извън групата.

Омония все пак спря серията си от две поредни загуби като в момента е на осмо място с 20 точки, на 16 зад лидера Анортозис.

В друг мач от кръга именно Анортозис победи Арис Лимасол с 2:0 като гост. Владимир Гаджев бе титуляр за победителите и бе на терена до 60-ата минута.